Hare Krišna Hare Krišna
Krišna Krišna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama
Rama Rama Hare Hare

Aktuálne menu

Objednávky na donášku:

 

Pondelok - Piatok 10:00 - 11:00 na tel.č. 0910 947 108  Rozvoz prebieha od 11:30 do 14:00

 

tel. číslo na prevádzku : 0948 629 910

Menu: 300g – 5.50ur

           500g - 6.50eur

Menu donáška: 300g – 6ur

                            500g - 7eur

vegan burger - 4,00eur

 

chuťovka : 1eur

koláče : 1,50eur

donáška : 1euro na jedno odberné miesto

 

Vážený zákazníci chceme sa Vám poďakovať za vašu dôveru a je to len vďaka Vám že sme ešte nemuseli zatvoriť našu reštauráciu dúfame že nás podporíte ďalej Vašou návštevnosťou a budeme môcť mať otvorené aj na ďalej. Ďakujeme :)

Otváracia doba počas opatrení bude od 11:00 do 15:00

 Jedlo si môžete vychutnať u nás v reštaurácií podľa usmernení RUVZ alebo

dať zabaliť so sebou, prípadne objednať DONÁŠKOU

 

 

 

 

 

   Denné menu 3.10.-7.10.2022


 

Pondelok + sladký dezert slivková halva k jedlu ZDARMA! (1,Vegan) 

Vegan menu bez lepku:

polievka - džaganát dál,

"phansi masala" - luskové fazuľky, tekvica hokkaido a pečená mrkva na garam masale, 

basmati ryža,

miešaný šalát s paradajkami a poľníčkom, 

pikantné čatní paradajkové alebo marhuľovo-jablkové

chuťovky k menu: 1euro/kus 

1 kofta - fašírka z kyslej kapusty(Vegan,1)

2 pakora - baklažán v bezlepkovom cestíčku(Vegan) 


 

Utorok 

Govinda menu bez lepku:

polievka - indický mungo dál,(Vegan)

1 "bengali tarkari" - karfiol, hrášok, cuketa a paradajky,(Vegan)

alebo

2 "paneer brocoli" - tekvica hokkaido s brokolicou a syrom panýr na smotane,(7)

celozrnná ryža,(Vegan)

mrkvový šalát s ananásom a citrónom,(Vegan)

pikantné čatní marhuľovo-jablkové a paradajkové,(Vegan)

chuťovky k menu: 1euro/kus

1 kofta - cviklová fašírka so sézamom(Vegan,1,11)

2 pakora - zeler v bezlepkovom cestíčku(Vegan,9) 


 

Streda 

Govinda menu bez lepku:

polievka - fazuľový guláš,(Vegan)

"channa curry" - cícerové karí s pečeným baklažánom a maslovou tekvicou,(Vegan)

pšeno,(Vegan)

ľadový šalát, paradajky, uhorky, olivy,(Vegan)

pikantné čatní paradajkové alebo marhuľovo-jablkové,


 


 


 

chuťovky k menu: 1euro/kus 

1 kofta - mrkvová fašírka so slnečnicou(Vegan,1) 

2 pakora - hokkaido v bezlepkovom cestíčku(Vegan) 


 

Štvrtok 

Govinda menu bez lepku:

polievka - sambar dál,(Vegan)

1 "mexico chilli" - fazuľa, paprika, sójové kúsky, cuketa, paradajky, kukurica v jemne pikantnej omáčke,(Vegan,6)

alebo

2 "palak paneer" - listový špenát so syrom panýr, kešu orechami a pečenými zemiakmi na smotane,(7,8)

pohánka,(Vegan)

cviklovo-mrkvový šalát s chrenom,(Vegan)

pikantné jahodovo-jablkové a paradajkové,(Vegan)

chuťovky k menu: 1euro/kus

1 kofta - fašírka z kyslej kapusty(Vegan,1)

2 pakora - zeler v bezlepkovom cestíčku(Vegan,9) 

3 mathi - indický celozrnný chlebík(Vegan,1) 


 

Piatok

Vegan menu bez lepku:

polievka - brokolicový krém,

"coconut tarkari" - karfiol, cuketa, hrášok, hokkaido, kokos, kokosová smotana

basmati ryža,

šalát z čínskej kapusty s cviklou a rukolou, 

pikantné čatní paradajkové alebo jahododo-jablkové

chuťovky k menu: 1euro/kus 

1 kofta - mrkvová fašírka so slnečnicou(Vegan,1) 

2 pakora - brokolica v bezlepkovom cestíčku(Vegan)


 


 

Alergény: 1-Obilniny, 6-Sója, 7-Mlieko, 8-Orechy, 9-Zeler, 10-Horčica,  11-Sézam  

 

 

 

 

 

 

 
 
Milí zákazníci, indická kuchyňa obsahuje množstvo špecialít, ktorých názvy Vám pomôžeme rozlúštiť v tomto malom „SLOVNÍKU INDICKÝCH JEDÁL“: 

Sabji - prívarok: je to zelenina v indickej omáčke s výraznou chuťou po zázvore , rímskom kmíne, koriandre či asafoetide. Je základom všetkých jedál a rôzne druhy sabji sa líšia podľa zeleniny a korenín, ktoré obsahujú.

Kofta: Je smažená zeleninová guľka alebo „fašírka“, ktorá je v našej reštáurácii ponúkaná aj pod názvom  „Chuťovka“.  Druhov koft je nespočet. U nás sú obľúbené kofty z cvikly, kapusty, zeleru, mrkvy, hrášku, zemiakov, kukurice a iných druhov zelenín

Samosa:  Je pšeničná taštička naplnená zeleninou a niekedy aj syrom. Tepelne sa upravuje buď to smažením, alebo pečením. Vnútri nás vždy čaká prekvapenie, ktorým ju šéfkuchár naplní.

Alu Patra: „Alu“ znamená – zemiak a „Patra“ znamená koleso. To je pôvodný názov naších slaných zemiakových rolád, ktoré ponúkame k našemu menu ako chuťovky. Okrem zemiakov obsahujú múku, sézam, kokos a koreniny.

Pakora: Je obľúbené jedlo indickej kuchyne, pripravené z ľubovoľnej zeleniny ( tekvica, baklažán, karfiol atď...), ktorá je obalená v cestíčku. Je ponorená a osmažená v hlbokom rozpálenom oleji.

Čatní: Hustá pikantná omáčka slúžiaca na dochucovanie jedál, ktorá podporuje naše trávenie. Je to uvarená zmes korenín, čili, kúskov ovocia alebo zeleniny. Výborne sa hodí k smaženým chuťovkám.

Dál: Indická hustá polievka z rozvarenej strukoviny so zeleninou alebo bez nej, často sa do nej pridáva na ochutenie strúhaný kokos. V Góvinde nájdete dál z žltého hrachu, šošovice alebo mungo fazuľky.

Jasmínová ryža, naturálna ryža, pšeno alebo pohanka: V každom menu sa nachádza jedna z týchto príloh. Jasmínová ryža je thajský najkvalitnejší a voňavý druh ryže, má biele podlhovasté zrná a je veľmi dobre stráviteľná. Naturálna ryža na rozdiel od bielej klasickej ryže obsahuje podstatnú časť šupky a klíčku, kde sú uložené všetky dôležité živiny, má svetlo hnedú farbu. Pšeno je proso bez šupiek. Sú to žlté guľôčky a sú jedinou obilninou, ktorá je zásaditá. Je vhodná aj pre celiatikov. Pohanka je potravina, ktorá taktiež neobsahuje lepok, čistí krv, je diétna a ľahko stráviteľná.

Šálaty: V indickej kuchyni sa šaláty zo surovej zeleniny nepripravujú. Je to však zvykom v naších zemepisných šírkach a preto Vám Góvinda ponúka vrámci denného menu rozmanité chutné zeleninové šaláty, samozrejme jemne ochutené indickým korením.

2011 (c) Govinda - všetky práva vyhradené
Obsah www stránky je možné používať len so súhlasom majiteľa